A képzés két fő részre osztható, elméleti és gyakorlati részre.
Az elméleti képzés keretein belül érintett témakörök
Bárismeret, bártörténet
Bárok típusai
Italtörténet
Alkoholgyártás
Általános ital ismereti, szervírozási ismeretek párlatokra vonatkozóan
Likőr ismeret
Szirupok és ízesítők
Díszítésként használható anyagok
Borok, borvidékek
Boralapú szeszesitalok
Pezsgőgyártás
Sörök
Tea és kávé ismeret
A kevertitalok készítésére vonatkozó szabályok
A bartenderek-kel szemben támasztott szakmai és különleges követelmények
A gyakorlati foglalkozásokon a világ vezető klasszikus és trendy kevet italait tanuljuk meg elkészíteni.
A kevertitalok úgy vannak összeválogatva, hogy minden italkészítési technikával megismerkedünk.
Készítünk italokat
Shakerben
Direkt azaz vendégpohárban
Keverőpohárban
Blenderben
Gyakorolni fogjuk a rétegzett és épített italok készítését, készítünk lángoló italokat is. A képzés célja olyan profi bartenderek képzése, akik munkájukat gyorsan, hatékonyan látványosan tudják végezni.
Ismerik és eltudják készíteni, ki tudják szolgálni a világ vezető italait és kevert italait.
A tanfolyam ára: 70.000.- huf + 10.000.- huf vizsgadíj
A tanfolyam időtartama : 12 hét ( heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra)
A képzés végén a hallgatók vizsgát tesznek, a sikeres vizsgázók MIXER képesítést igazoló magyar-angol nyelvű tanúsítványt kapnak.